torsdag 26 maj 2011

Skönhet till vilket pris som helst?

Gårdagens Uppdrag Granskning på SVT var riktigt bra. De pratade om "skönhet till vilket pris som helst" och att praktiskt taget vem som helst får spruta in botox och fillers här i Sverige. Helt sjukt! I andra länder måste man vara legitimerad läkare för att få göra sådant ingrepp, men här i Landet Lagom verkar det inte spela sådan stor roll. Riskerna är större än vad somliga tror, så lyssna inte på bloggare där ute som har "10% rabatt erbjudanden"!! 

Botox är till exempel ett nervgift som även används som biologiskt vapen militärt för att det är så pass giftigt. "Rent toxin uppges vara sex miljoner gånger giftigare än skallerormsgift. Ett snapsglas av detta nervgift räcker för att döda samtliga Sveriges invånare och drygt 12 kg av ämnet räcker för att döda hela jordens befolkning". Kan ni nu förstå att det inte bara är att gå till vem som helst och spruta in detta preparat? Man kan till och med dö (!) i värsta fall och detta gäller inte bara botox utan även andra fillers.

Eva och Adam kliniken pratade de mycket om i programmet och inte till det positiva. Själv skulle jag aldrig i hela mitt liv sätta min fot inne på den kliniken! De vågade inte ens ställa upp på en intervju för att försvara sig själva, bara det tyder ju på att något inte står rätt till.

Nej, tjejer. Lova att kolla upp allt ordentligt innan ni gör något ingrepp. Låt ingen annan än en legitimerad läkare eller sjuksköterska sätta nålen i er och kontrollera så att kliniken ni går till inte har några anmälningar eller liknande. Om kliniken inte tar upp riskerna innan ingreppet, spring därifrån! 

Till er som redan har gjort ett misslyckat ingrepp - Anmäl kliniken!
Varför sticka huvudet i sanden och låtsas som att ingenting har hänt? Jag hoppas innerligt att Socialstyrelsen kommer strypa reglerna till det bättre och införa så att endast specialutbildade och legitimerade får injicera fillers, botox etc.

Snälla ni, titta på hela programmet HÄR och säg sedan vad ni tycker.

KRAM

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar